Madordning

I Grøndalshuset har vi Danmarks absolut lækreste madordning. Se alle de lækre retter på Facebook-siden -> Grøndalshuset – maden.

Tilberedningen af maden foregår i Grøndalshuset køkken, hvor børnene kan følge med og lærer de mange ingredienser at kende. Vi ønsker et fællesskab om måltidet hvor børnene inspirerer hinanden til at smage på nye ting. Vi vil motivere barnet til at smage på lidt af hvert, samtidig med at vi accepterer en vis kræsenhed, og barnets svingende appetit. 

Eksempel på Frokost menu for uge 6 (Eftermiddagsmad med blåt)

Mandag: Dejlig grød med masser af grove kerner, mandelmælk, og frisk frugt. Fuldkornsbrød m. hummus, frugt samt grønt

Tirsdag: VegetarCurry – kartofler, selleri, gulerødder, pastinak, karry, kokosmælk. Yoghurt rørt med skovbær samt rugknas frugt samt grønt

Onsdag: Ovnbagt laks med grove ovnbagte rodfrugter, blomkål samt cremefraiche dip. Rugbrød med hummus, frugt samt grønt

Torsdag: Smør selv rugbrød – leverpostej, Makrel i tomat, stegt kyllingebryst, Figen pålæg, tomater, ost/druer, knasende grønt. Brød af rug/hvede, frugt samt grønt

Fredag: Ærtesuppe med flødeskum samt brød. Brød – frugt samt grønt

 

Madordningen bygger på bestyrelsens vedtagne vision for kosten i Grøndalshuset.

Vores vision for kosten i Grøndalshuset:

  • Vi ønsker at anvende årstidens lokale danske råvarer.
  • Vi stræber efter at lave maden fra bunden, så den er mindst muligt forarbejdet. Andelen af økologiske råvarer skal fylde mest muligt og mindst 80 %, såfremt kvaliteten af de leverede varer kan leve op til institutionens krav, og det er økonomisk ansvarligt.
  • Vi forsøger at undgå tilsætningsstoffer.
  • Der skal være alsidighed i tilbuddene.
  • Kosten vil følge de officielle anbefalinger mht. energifordeling, og kosten tager hensyn til børnenes alder.
  • Institutionen er generelt slik- og kagefri. Der skelnes dog mellem hverdag og fest/særlige begivenheder i institutionen. Festdage i institutionen er f. eks. fastelavn, Lucia, jul, institutionens fødselsdag og Høstfest. Ved børnefødselsdage opfordres forældrene til at begrænse slik eller kage, ved at finde sundere alternativer.

Gode links med idéer til sund Kost:

Ernæringsfokus

Hjerteforeningen

De officielle kostråd