Madordning

I Grøndalshuset laver vores køkkendame Helle, mad til alle børn i huset.

Tilberedningen af maden foregår i Grøndalshuset køkken, hvor børnene kan følge med og lærer de mange ingredienser at kende. Vi ønsker et fællesskab om måltidet hvor børnene inspirerer hinanden til at smage på nye ting. Vi vil motivere barnet til at smage på lidt af hvert, samtidig med at vi accepterer en vis kræsenhed, og barnets svingende appetit. 

En uge ser typisk sådan ud:

Mandag: Suppedag

Tirsdag: Varm ret

Onsdag: Grød

Torsdag: Varm ret

Fredag: Rugbrød med pålæg og grønt

Madordningen bygger på bestyrelsens vedtagne vision for kosten i Grøndalshuset.

Vi følger sundhedsstyrelsens anbefalinger om kost til 0-6 års alderen og vi serverer ikke mad med sukker.

Vores vision for kosten i Grøndalshuset:

  • Vi ønsker at anvende årstidens lokale danske råvarer.
  • Vi stræber efter at lave maden fra bunden, så den er mindst muligt forarbejdet. Andelen af økologiske råvarer skal fylde mest muligt og mindst 80 %, såfremt kvaliteten af de leverede varer kan leve op til institutionens krav, og det er økonomisk ansvarligt.
  • Vi forsøger at undgå tilsætningsstoffer.
  • Der skal være alsidighed i tilbuddene.
  • Kosten vil følge de officielle anbefalinger mht. energifordeling, og kosten tager hensyn til børnenes alder.
  • Institutionen er generelt slik- og kagefri. Der skelnes dog mellem hverdag og fest/særlige begivenheder i institutionen. Festdage i institutionen er f. eks. fastelavn, Lucia, jul, institutionens fødselsdag og Høstfest. Ved børnefødselsdage opfordres forældrene til at begrænse slik eller kage, ved at finde sundere alternativer.